dissabte, 10 de setembre de 2011

VITELLO TONNATO

Buscant receptes per menjar  carn de vedella que no fos rostida , que es pogués deixar feta  amb antelació  i poder menjar-la  a temperatura ambient, ara que encara fa calor , vaig trobar es pogués menjar aquest “VITELLO TONNATO” .

Ingredients:

Per coure la carn

  • 1, 5 kg de vedella amb un tall 
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 fulla d’api
  • 1 tomàquet
  • 2 grans d’all amb pell
  • 1 fulla de llorer
  • sal  i pebre

Per la salsa:

  • 300 g de tonyina ben escorreguda
  • 20 g de “alcaparras
  • 6 filets d’anxoves”
  • 100 g de maionesa ( jo la vaig posar de pot)

Elaboració:


  1. Poseu una olla amb aigua al foc.
  2. Netegeu les verdures i tireu dins l’aigua amb sal. Quan arrenqui el bull poseu-hi el tall de carn i espereu que torni a bullir , tapeu-ho, abaixeu el foc i deixeu-ho coure  uns 45 minuts a foc lent. Deixeu-ho refredar dins l’olla.
  3. Per fer la salsa barregeu tots els ingredients   amb un batedor elèctric , si us queda massa espessa hi podeu afegir brou de la cocció. Guardeu-la a al nevera.
  4. Traieu la carn de l’olla deixeu-la escorre . Talleu-la tan primeta com pugueu, millor amb màquina de tallar.



Repartiu la carn en una safata, cobriu-la amb la salsa,  “alcaparras” i trossets d’oliva.


Bon profit!




6 comentaris:

  1. Crec que has encertat de ple amb aquesta recepta...Una bona manera de menjar carn acompanyada d´una salsa que la fa més tendre de passar amb aquesta calor.
    M´agrada l'amalgama que li has fet a la salsa entre anxova i tonyina...deliciosa.

    ResponElimina
  2. hace muchos años que lo probe, viendo el tuyo tendre que volver a hacerlo,bueno es
    peto

    ResponElimina
  3. No ho he tastat mai, però veig que ha de ser molt bo i encara fa molta calor per menjar aquests plats fresquets.

    ResponElimina
  4. Aquest estiu a Itàlia en vaig menjar a un restaurant i era boníssm! Receptes fredes com aquesta són les que vénen més de gust amb la calor d'aquests dies, oi?

    ResponElimina
  5. Quina bona idea, ràpid de fer i que es pot deixar preparat, el que a mi m'agrada!!!
    També m'ha agradat molt el pastís de salmó, un dia d'aquests provaré de fer-lo.

    ResponElimina
  6. Una manera deliciosa de preparar un plat fred de vedella
    Petons

    ResponElimina