Ingredients:
Per coure la carn
- 1, 5 kg de vedella amb un tall
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 fulla d’api
- 1 tomàquet
- 2 grans d’all amb pell
- 1 fulla de llorer
- sal i pebre
Per la salsa:
- 300 g de tonyina ben escorreguda
- 20 g de “alcaparras
- 6 filets d’anxoves”
- 100 g de maionesa ( jo la vaig posar de pot)
Elaboració:
- Poseu una olla amb aigua al foc.
- Netegeu les verdures i tireu dins l’aigua amb sal. Quan arrenqui el bull poseu-hi el tall de carn i espereu que torni a bullir , tapeu-ho, abaixeu el foc i deixeu-ho coure uns 45 minuts a foc lent. Deixeu-ho refredar dins l’olla.
- Per fer la salsa barregeu tots els ingredients amb un batedor elèctric , si us queda massa espessa hi podeu afegir brou de la cocció. Guardeu-la a al nevera.
- Traieu la carn de l’olla deixeu-la escorre . Talleu-la tan primeta com pugueu, millor amb màquina de tallar.
Bon profit!
Crec que has encertat de ple amb aquesta recepta...Una bona manera de menjar carn acompanyada d´una salsa que la fa més tendre de passar amb aquesta calor.
ResponEliminaM´agrada l'amalgama que li has fet a la salsa entre anxova i tonyina...deliciosa.
hace muchos años que lo probe, viendo el tuyo tendre que volver a hacerlo,bueno es
ResponEliminapeto
No ho he tastat mai, però veig que ha de ser molt bo i encara fa molta calor per menjar aquests plats fresquets.
ResponEliminaAquest estiu a Itàlia en vaig menjar a un restaurant i era boníssm! Receptes fredes com aquesta són les que vénen més de gust amb la calor d'aquests dies, oi?
ResponEliminaQuina bona idea, ràpid de fer i que es pot deixar preparat, el que a mi m'agrada!!!
ResponEliminaTambé m'ha agradat molt el pastís de salmó, un dia d'aquests provaré de fer-lo.
Una manera deliciosa de preparar un plat fred de vedella
ResponEliminaPetons