dijous, 19 de gener del 2012

COCA DE LLAVANERES


Aquesta coca l'he fet per celebrar els 18 anys del Jordi. El Jordi no és gaire llaminer i tampoc li agrada la xocolata però és molt alt i té molta gana. Els seus pares li han organitzat una festa i han permès que la tieta portés una coca. Per molts anys Jordi!


Aquí teniu la recepta:
INGREDIENTS
   2 bases de pasta de full (500 g)
   75 g de pols d'ametlla
   100 g de sucre
   una cullerada petita de Maizena
   un polssim de sal
   ratlladura de llimona i de taronja
   60 g de clara d'ou (aprox 3 ous)
   75 g de pinyons

Ingredients per la crema:
   400 cc de llet
   90 g de sucre
   pell de llimona i canyella
   40 g de Maizena
   3 rovells



ELABORACIÓ

El massapà
Mescleu  la pols d'ametlla, la Maizena, el sucre i  el polsim de sal   en un bol, afegiu-hi les clares a poc a poc fins que tingui una textura de puré.

La crema
 Poseu a bullir la llet amb la pell de la llimona i una branca de canyella, a foc baix perquè es vagi aromatitzant. Un cop arribi a ebullició, la retireu del foc i la deixeu refredar  fins a temperatura ambient.
Per altra banda,  bateu els ous amb el sucre, la Maizena i una mica de llet aromatitzada. Afegiu-hi  la resta de la llet, remeneu-ho i torneu-ho  a posar al foc fins que espesseixi. Retireu el pot del foc i  deixeu-ho refredar. Tapeu la crema amb un film transparent perquè no es formi un tel. Farciu la coca quan la crema estigui freda.

 Coca
Col·loca una de les meitats al damunt de paper de forn o silpat. Escampeu-hi la crema pastissera tot deixant un marge de 1.5-2 cm a tot el volt.
Pinteu el marge amb clara d'ou i  cobriu-ho amb l'altra meitat.
Pinteu el damunt  amb el massapà preparat anteriorment, i espolseu-hi sucre i els pinyons.
Punxeu la coca  i poseu-la al forn  prèviament escalfat a180ºC durant uns 30 minuts, fins que sigui rossa.
Deixeu-la refredar a temperatura ambient i a punt per menjar.

BON PROFIT!



9 comentaris:

  1. Aquesta coca sempre triomfa! m´agrada tot farciment amb crema pastissera. Segur que en Jordi va quedar satisfet.

    ResponElimina
  2. La coca de Llavaneres per mi és de les millors!!! segur que en Jordi ha estat molt content!!
    petonets

    ResponElimina
  3. Amb lo llarg que és el Jordi i amb lo que penja espero que la fessis ben grossa. Té molt bona pinta! Com va la ma?
    Fins aviat

    ResponElimina
  4. Elisabet (mare del Jordi)19 de gener del 2012, a les 22:52

    La cel·lebració de l'aniversari del Jordi va ser un gran èxit. En especial els postres. La "tieta de la coca de Llavaneres" va triunfar una vegada més!. Estaba boniiiissima!!! Gràcies Mercè per la teva gran aportació.
    Petns

    ResponElimina
  5. Una coca amb la que sempre és queda bé, segur que al Jordi li va encantar, Feliç Aniversari pel nebot
    Petons

    ResponElimina
  6. Mmm, quina bona pinta ! m'alegra saber que ja estàs a la cuina.

    ResponElimina
  7. Una coca boníssima! t'ha quedat perfecta!!Segur que vas quedar com una gran tieta!!!

    ResponElimina
  8. Quin blog més xulo!! M'ha fet obrir la gana i tot!!

    Enhorabona, Mercè!

    ResponElimina
  9. Carai, jo també t'ho permetria amb unes postres així! Ha de ser boníssima!
    Una gran tieta!!!

    ResponElimina