diumenge, 28 de juny del 2015

Coca de pinyons farcida de crema cremada

Feia molt temps que volia fer aquest coca. He seguit la recepta de la massa de briox del Pep Nogué, la que va penjar a la revista cuina .


INGREDIENTS
500 g de farina de força 
70 g de sucre
3 g de sal
20 g de llevat fresc 
140 g de llet
100 g d 'ou sencer ( 2 ous)
Ratlladura de llimona
Ratlladura de taronja
25 g d'anís
1 g de canyella en pols
75 g de mantega
Crema pastissera 
Pinyons 
Sucre

ELABORACIÓ
1. Posseu la farina, el sucre i la sal al robot.
2. Incorporeu-hi la llet amb el llevat prėviament dissolt a temperatura ambient 
3. Treballeu la massa amb el ganxo a velocitat baixa. Afegiu-hi el ous un a un.
4. Continueu treballant la massa, afegiu-hi totes les aromes ( anís, ratlladura, canyella ) pateu-ho uns     minuts a velocitat baixa 
5. Finalment incorporeu-hi la mantega a trossos.
6. Continueu-ho treballant a velocitat alta, fins que la massa es desenganxi del boli es vegi llisa i homogènia 
7. Feu la primera fermentació de la massa tapada amb film a temperatura ambient , fins que dobli el seu volum ( jo he trigat mes de dues hores. Penso que aniria millor preparar-ho la nit abans i deixar que fermenti a poc a poc a la nevera durant unes 12 hores ).
8. Dividiu la massa en dues parts . Poseu oli a la superfície de treball un treballeu la massa amb el corró fins aconseguir la forma desitjada.
9. Pinteu la massa amb ou batut i poseu-hi  pinyons  sucre abundant per sobre. 
10. Feu la segona fermentació a 28 graus, durant 1h 30 min fins que torni a doblar el seu volum.       11. Coue-la al forn a 170 graus . Jo he conectat el forn, sense treure la coca, amb aire i dalt-baix, he anat observant la cocció fins que ha quedat torradeta ( uns 20 minuts aprox)

12. deixeu-la refredar damunt una reixeta .
13. talleu  la coca per la meitat i farciu-la  hi la crema 


14 poseu-hi sucre per damunt i cremeu-lo amb la pala 


15 El resultat ha estat espectacular 


BON PROFIT!





1 comentari:

  1. Ets la reina de les coques de Sant Joan i aquesta de crema és espectacular!

    ResponElimina