INGREDIENTS
500 g de farina de força
70 g de sucre
3 g de sal
20 g de llevat fresc
140 g de llet
100 g d 'ou sencer ( 2 ous)
Ratlladura de llimona
Ratlladura de taronja
25 g d'anís
1 g de canyella en pols
75 g de mantega
Crema pastissera
Pinyons
Sucre
ELABORACIÓ
1. Posseu la farina, el sucre i la sal al robot.
2. Incorporeu-hi la llet amb el llevat prėviament dissolt a temperatura ambient
3. Treballeu la massa amb el ganxo a velocitat baixa. Afegiu-hi el ous un a un.
4. Continueu treballant la massa, afegiu-hi totes les aromes ( anís, ratlladura, canyella ) pateu-ho uns minuts a velocitat baixa
5. Finalment incorporeu-hi la mantega a trossos.
6. Continueu-ho treballant a velocitat alta, fins que la massa es desenganxi del boli es vegi llisa i homogènia
7. Feu la primera fermentació de la massa tapada amb film a temperatura ambient , fins que dobli el seu volum ( jo he trigat mes de dues hores. Penso que aniria millor preparar-ho la nit abans i deixar que fermenti a poc a poc a la nevera durant unes 12 hores ).
8. Dividiu la massa en dues parts . Poseu oli a la superfície de treball un treballeu la massa amb el corró fins aconseguir la forma desitjada.
9. Pinteu la massa amb ou batut i poseu-hi pinyons sucre abundant per sobre.
10. Feu la segona fermentació a 28 graus, durant 1h 30 min fins que torni a doblar el seu volum. 11. Coue-la al forn a 170 graus . Jo he conectat el forn, sense treure la coca, amb aire i dalt-baix, he anat observant la cocció fins que ha quedat torradeta ( uns 20 minuts aprox)
12. deixeu-la refredar damunt una reixeta .
13. talleu la coca per la meitat i farciu-la hi la crema
14 poseu-hi sucre per damunt i cremeu-lo amb la pala
Ets la reina de les coques de Sant Joan i aquesta de crema és espectacular!
ResponElimina