dissabte, 13 de març del 2010

BACALLÀ AMB PATATES I ALLIOLI

Avui he decidit fer una recepta del llibre de la Gemma Lienas "US ESPERO A TAULA". El bacallà amb patates i allioli. Ha sortit boníssim. És fàcil de fer i us l'aconsello.
Ingredients per 4 persones:

  • 1/2 kg de bacallà del morro dessalat
  • 3 patates mitjanes
  • 1 gra d'all
  • 1 ou
Elaboració:
  1. Pelar i esqueixar les patates
  2. Posar a bullir les patates amb aigua i sal
  3. Quan les patates esta cuites afegir-hi el bacallar i coure-ho només 2 minuts.
  4. Fer l'allioli amb un gra d'all pelat i sense la llavor verda , l'ou i una mica de l'aigua de la cocció de les patates .
  5. Escorra les patates i el bacallà. Posar-ho en una plata que pugui anar al forn. Abocar-hi per damunt l'allioli. Ficar-ho al forn a gratinar fins que sigui ros ( 5 minuts).
Bon profit!

5 comentaris:

  1. ummmmmmm bacallà....sempre el trobo bó...ara será qüestió de fer-lo amb patates!!

    ResponElimina
  2. Un dels plats preferits de la meva família, els hi ensenyarem la teva versió i segur que la cuinen en breu. Salut i molt bona feina.

    ResponElimina
  3. Hola Mercè, sóc la mercè de Destapant Cassoles!,per un moment m'he espantat: m'ha semblat que era el plat que la Mireia ens acaba d'explicar...però clar...només fa 3 hores...M'ha agradat conèixer "l'altra Mercè",però ara ja sé ets la Mercè Vallcorba, si em deixes algún comentari posa-ho!una abraçada.(Ara et poso a la meva llista de blocs per seguir-te la pista.)

    ResponElimina
  4. Nosaltres també varem ser a la classe de la Mireia, que com sempre sen surt amb molta feina i molt bona, amb sap greu no haver-nos conegut. El bacallà ta quedat de 10, t’aniré seguint.
    Petons

    ResponElimina
  5. Hola Merce, soc l`Eulalia. No saps prou que be que hem va el teu blog am aquets platillos tant bons i facils de fer.La presentacio perfecta. Quant vingui l`avia a dinar ho fare l´hi agradara segur. Un Peto

    ResponElimina