dissabte, 12 de juny del 2010

RISOTTO DE CEPS

Un dia d'aquesta setmana vaig anar a fer un vol per la Roca Village i em vaig fer un regal. Vaig trobar aquesta preciositat a meitat de preu. Una rebaixa del 50%.
És una "marmita" de 22cm de diàmetre . És de ferro i esmaltada. És preciosa!!


Vaig estrenar-la fent un rissotto. Des de que vaig veure la recepta d'un rissoto al bloc del Cafè de la Nit me'n van fer venir ganes de fer-ne un. I avui ha estat el dia. He tret la recepta del llibre de la Gemma Lienas "Us espero a taula" però he fet alguna variació

Ingredients:
  • 400 gr d'arròs
  • 1 ceba
  • 40 gr de mantega
  • 25 gr de ceps secs
  • 1 litre de brou lleuger ( jo no tenia brou i he diluït l'aigua del remull dels ceps fins a 1 litre)
  • 5 cl de crema llet
  • 100 gr parmesà ratllat
  • sal

Elaboració:
  1. Posar els ceps en remull amb aigua calenta durant 25 minuts. Escorre-los i tallar-los petites.
  2. Pelar i ratllar la ceba
  3. Fondre 40 gr de mantega en una cassola i afegir-hi al ceba ratllada i coure-ho a foc baix força estona fins que la ceba quedi ben transparent
  4. Quan la ceba està cuita afegir-hi l'arròs i remenar-ho fins que estigui transparent. Incorporar-hi els ceps.
  5. Abocar-hi, l'aigua dels ceps o brou, bullent i salar-ho (no gaire) . A mesura que es va coent anar-hi afegint més brou bullent. Quan faci uns 15 minuts i l'arròs estigui al dente, apagar el foc, Afegir-hi el formatge i al crema de llet. Remenar-ho bé, tapar-lo amb un drap de cuina i servir-ho 5 minuts després.
Jo no tenia costum de fer risottos però m'ha agradat molt, fer-lo i menjar-lo i ha estat un gran plaer cuinar-lo amb la "marmita" Le creuset (és ideal per cuinar-hi per 4 persones) A partir d'ara la meva família en menjarà més sovint....... Sort que els hi ha agradat!


7 comentaris:

  1. M'agrada molt el teu nou look!.

    No sabia que a la Roca Village també hi ha coses de cuina, pensava que tot era roba, no hi he anat mai.

    El risotto et devia quedar de luxe, amb la recepta de la Gemma Lienas i aquesta marmita, segur!.

    I per postres, pecat de xocolata, potser?

    ResponElimina
  2. Quin canvi d'imatge!,m'agrada molt aquest to càlid del blog, i el risotto és de dia de festa,eh?.Ja hi clavaria la cullera...A reveure i felicitats pel canvi!

    ResponElimina
  3. Aquests autoregals estan molt bé, n'hauríem de fer més sovint, je je je.... Hauré de fer una visita al Roca Village ;)
    Has estrenat la cassola amb una recepta excel·lent!

    ResponElimina
  4. Bon dia guapa, nosaltres ens passa com a tu, quan anem a La Roca (vivim molt aprop) només acabem comprant a Lecreuset!!! T'ha quedat un risotto diví. Molts peotns.

    ResponElimina
  5. Una recepta fabulosa per estrenar la marmita, que és preciosa!

    ResponElimina
  6. Quina enveja!!! una cassola preciosa, a banda de que són molt bones!!!
    Ens agraden més els catxarrets que a un tonto un pito, oi???
    El arrosset, no cal dir-ho, de 10!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. La cassola és molt maca, la meva tia en tenia alguna d'aquestes i sempre m'havien agradat molt. El risotto és un dels plats preferits de casa, tinc uns ceps que vam recollir el setembre passat gurdats per fer un risotto en alguna celebració especial.

    ResponElimina