dijous, 25 de setembre de 2014

Patates amb bacallà esqueixat


Es un plat d'estiu que la meva mare fa sovint i a mi m'agrada molt.

Ingredients per 6 persones 

2 kg  de patates vermelles
1/5 kg de bacallà 
La clara de 2 ous dur

Salsa
Els dos rovells dels ous cuits 
200 g d'olives farcides d'anxova
1/2 gra d'all
1/2 ceba tendre
Fulles de julivert 
Oli d'oliva verge extra 

Elaboració
La nit abans deixar el bacallà esqueixat en remull.
Coure les patates amb pell dins d'una olla amb aigua fins que siguin tovess, uns 20 minuts. Deixar que es refredin dins l'olla. Reservar.
Coure els ous 10 minuts. Reservar.
Rentar un parell de vegades el bacallà i comprovar que no sigui salat. Escorra'l be . Reservar.

Fer la salsa:
Dins del pot del minipimer posar tots el ingredients per fer la salsa i triturar-ho fins quedi una pasta fina. Afegir mes o menys oli perquè quedi lligada. No cal posar-hi sal .
Muntar el plat 
Posar les patates pelades i un polsim de sal ( en compte que el bacallà en portà)
Els trossets de la clara del ous durs


El bacallà 

La salsa

I a sobre un toc d'oli d'all i julivert .

Bon profit!

1 comentari:

  1. Caram... ha passat tot l'estiu i no l'he fet cap vegada!
    Jo de vegades el faig amb allioli negat enlloc de la salsa d'ou dur i també és molt bo!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina