divendres, 15 de gener de 2010

POLLASTRE AMB GAMBES

Tenia ganes de fer un bon rostit, sense presa i gaudir de cuinar amb les cassoles LE CREUSET. Vaig decidir fer pollastre ( de pagès) amb gambes.



Ingredients:

1 pollastre de pagès tallat
12 gambes congelades
1 ceba grossa
1 porro gros
3 tomàquets madurs
1 copeta de brandi
1 farcellet d'herbes
Sal i pebre
Per la picada: ametlles i avellanes torrades, 1 gra d'all i fulles de julivert

1. Posar la caçola amb l'oli al foc fluix ( nº 6) força estona fins que l'oli sigui ben calent
2. Posar les gambes volta i volta i reserveu-les
3. Fregir el pollastre, prèviament sal-pebrat, per les dues bandes ben rosset tireu-hi la copa de brandi i deixeu reduir tot l'alcohol. Traieu el pollastre i reserveu-lo en un plat.
4. En el mateix oli sofregiu la ceba, el porro i el farcell et, fins que estigui ben tendre. Afegiu-hi el tomàquets pelats i tallats en vuit trossos i continueu la cocció fins que estiguin ben cuits. Sense presa i remant-ho de tant en tant. Aquest punt és molt important.
5. Quan el sofregit estigui cuit traieu el farcellet i tritureu-ho amb la batedora elèctrica fins que quedi una salsa fina.
6. Torneu a posar el pollastre dins la cassola , i tapeu-ho, (no cal posar-hi brou si la cassola és LE CREUSET) i deixeu-ho coure molta estona ( uns 90 min aprox) a foc baix, fins que sigui ben tou.
7. Finalment tireu-hi al damunt la picada i deixeu-ho coure uns minuts més i apagueu el foc. ( millor fer el rostit la vigília)
8. No poseu les gambes fins a l'últim moment d'escalfar abans de servir ( així no s'estoben)



3 comentaris:

  1. Quina bona pinta !!!!! em sembla que ho provaré.
    Aprofito per desitjar-te bon any.
    Una abraçada.
    Lurdes

    ResponElimina
  2. Jo també ha provaré. A les olles Le Creuset aquests plats de cocció lenta ....els hi va com "anell al dit " oi ???

    ResponElimina
  3. Mercè! Finalment he trobat el teu blog. Aquests dies que tenia examens l'Albert m'ha fet el sopar: salmó al microones, puré de tetrabric, amanida florette... quan acabem els examens ja mirarem el blog i serem una mica més creatius amb les nostres dietes!

    Bet

    ResponElimina