diumenge, 24 de gener del 2010

Llom amb poma

He descobert un nou llibre de receptes de cuina molt interessant.


La primera recepta que he triat ha estat Llom amb pomes. És una recepta molt fàcil de fer i dona molt bon resultat. Dedicada als joves!!

Ingredients per a 4 persones
- 700 gr de llom en un sol tall
- 7 pomes golden
- 1 vas de vi blanc
- oli i sal

1. Tallar les pomes a grills gruixuts. Ruixar-les amb mig vas de vi blanc i posar-les a coure al microones a potència màxima durant 20 minuts
2. salar el llom i col·locar-lo en una plata que pugui anar al forn. Afegir-hi oli i l'altre mig vas de vi. Ficar-ho al forn a 200ºC.
3. Quan el llom ja fa 8 minuts que és al forn , girar-lo i deixar-lo 8 minuts més perquè els dos costats quedin uniformement enrossits.
4. Quan ja han passat els 16 minuts que el llom és el forn, treure'l del forn i posar-hi les pomes cuites al voltant. Tornar-lo a posar al forn 10 minuts més.

nota: El llom ha de quedar tendre, però no rosat perquè és carn de porc. Si quan el talleu veieu que ha quedat poc cuit , torneu-lo a posar 4-5 minuts més al forn, però prèviament tapeu-lo amb paper d'alumini perquè no es ressequi.

3 comentaris:

  1. Trobo que la carn de porc lliga molt bé amb un acompanyament dolç a base de fruita, oi? Ha de ser deliciós i molt senzill de fer.
    Per cert, ja saps que amb aquesta recepta pts participar al concurs?
    http://gemmalienasmassot.blogspot.com/2009/12/participa-al-concurs-dus-espero-taula.html

    ResponElimina
  2. Quina t'ha dit la Gemma !!! Que pots participar a un concurs? Ja et veig provant receptes com una boja !! Ja saps ...si no t'ho pots acabar...jo t'ajudo eh?

    ResponElimina
  3. Umm!! té molt bona pinta aquesta recepta!! I la Gemma té raó si et dones pressa encara pots participar al concurs!!
    Apuntat que segur que amb aquesta recepta triumfes!
    Petonets!

    ResponElimina