A la primevera és l'època de menjar pesols i faves, jo, sempre els havia fet amb cansalada i trossos de botifarra però avui els he fet amb sípia i m'han agardat molt.
Ingredients:
1Kg de faves
1kg de pèsols
1/2 kg de sípia
2 cebes
2 tomàquets
2 grans d'all, julivert, sal i pebre
Elaboració:
Dins una olla amb un raig d'oli d'oliva he fet estofar la sípia tallada a trossos durant uns 10 minuts, a continuació hi he afegit les dues cebes ben triturades i les he cuit fins que han estat rosses, tot seguit el tomàquet triturat durant uns 10 minuts i finalment els pèsols i les faves. Amb l'olla tapada i a foc mig durant uns 15 minuts , a mitja cocció hi he afegit la picada.
dissabte, 6 d’abril del 2013
PÈSOLS I FAVES AMB SÍPIA ESTOFADA
divendres, 29 de març del 2013
ONE BOWL CHOCOLATE CAKE
La Marisa em va explicar que havia fet aquest pastís seguint la recepta del blog del "rincon de la Bea". Me'n va parlar tant bé que me'n van agafar ganes de fer-lo i aquí està.
El nom de "One Bowl Chocolate Cake " vol dir que es far tot dins el mateix vas del robot , jo el vaig fer amb la Thermomix. És una recepta molt ràpida de fer i us asseguro que és un èxit.
Jo he fet dos pastissos (One Bowl Chocolate Cake) de 15 cm , la cobertura de xocolate "frsosting" i farcit de nata montada sense sucre i maduixes.
INGREDIENTS:
PREPARACIÓ
XOCOLATA "FROSTING"
És espectacular!
Aquest pastís ha servit per celebrar l'aniversari de la Bet, el Cesc, la Montse i el Santi !
El nom de "One Bowl Chocolate Cake " vol dir que es far tot dins el mateix vas del robot , jo el vaig fer amb la Thermomix. És una recepta molt ràpida de fer i us asseguro que és un èxit.
Jo he fet dos pastissos (One Bowl Chocolate Cake) de 15 cm , la cobertura de xocolate "frsosting" i farcit de nata montada sense sucre i maduixes.
- 65 g de cacau en pols
- 210 g de farina
- 250 g de sucre
- 1 i 1/2 cullerada petita de bicarbonat de sodi
- 3/4 cullerada de llevat royal
- un pessic de sal
- 2 ous grossos
- 180 ml buttermilk (a 250 ml de llet sencera afegir-hi el suc de mitja cullerada de llimona i espera uns 10 minuts a temperatura ambient fins que la se va textura sigui de llet tallada)
- 180 ml d'aigua tèbia
- 3 cullerdes d'oli d'oliva
- 1 cullerada d'extracta de vainilla (opcional)
PREPARACIÓ
- Escalfar el forna a 175ºC
- Untar amb mantega el motlle de 15 cm
- Tamisar i he posar dins el vas de la thermomix la farina, el cacau, el sucre, el royal, la sal i el bicarbonat i reserveu.
- Afegir al vas els ous, el buttermilk, l'aigua tèbia i l'oli. Mesclar-ho tot durant uns 3 minuts fins que no queidi cap gromoll.
- Dividir la massa exactament entre dos motlles de la mateixa mida ( aproximadament 450 g cada una)
- Coure al forn durant uns 35 minuts, fins que al punxar-lo surti net.
- Deixar reposar fora del forn, sobre una reixa, uns 15 minuts
- Passat el temps desmoltllar-lo i deixar-lo damunt la reixa fins que s'hagi refredat del tot . (si nomès tens un motlle has de tornar a coure els 450 g restants)
- És important no tenir pressa per desmotllar-lo perquè és un pastís bastant fràgil qun està calent.es
XOCOLATA "FROSTING"
- 300 g de sucre glaç
- 30 g de cacau
- un pessic de sal
- 225 g de mantega
- 150 g de formatge cremós ( philadelphia)
- 250 g de xocolata 70%
- 180 ml de nata ( creme fraiche o sour cream)
PREPARACIÓ
- Desfer al bany maria la xocolata i deixar reposar
- Tamisar el sucre, el cacau i la sal
- Batre la mantega, el formatge ( tot a temperatura ambient) un parell de minuts
- afegir-hi la xocolata desfeta i batre
- finalment posar la nata fresca i batre-ho fins tot incorporat
- Si notem que el frosting està massa tou podem posar-lo una estona a la nevera.
MUNTATGE
Batre 500 ml de crema de llet del 35% , no cal que sigui massa consistent.
Untar un pastís amb aquesta nata i trossets de maduixes
Al damunt l'altre pastís
cobrir-ho amb el frostng i adornar-lo
Aquest pastís ha servit per celebrar l'aniversari de la Bet, el Cesc, la Montse i el Santi !
diumenge, 17 de juny del 2012
CLAFOUTIS DE CIRERES
És temps de cireres. La cirera és un fruita que no es pot guardar i s'ha de consumir de pressa. El claufotis és un pastís fàcil, ràpid i ideal per fer amb cireres. També es pot fer amb d'altres fruites: albercocs, préssecs, ..
Aquest any els ocells ens han guanyat la partida , i n'hem pogut menjar menys que altres anys, ja se sap, la feina del camp, va com va!
De tant en tant vaig a visitar la Dolors i la Núria a la botiga INHALA de Granollers. Venen cafès, tes, galetes, xocolates, essències, bombonets exquísits i tota mena de tassetes, bols, motlles, fondants i ..mil coses mes per poder gaudir de bones sensacions i moments celestials!!! La Dolors i la Núria són l'ànima de la botiga i estan enamorades del seus productes. Els ensenyen amb un ohhhh!!! mmmmmm!!! i tanta passió que caus al trampa !!
Aquí teniu l'ultima adquisicó , una plata de ceràmica , de la casa Emile Henry per fer un claufotis!!
He fet una claufotis amb farina d'ametlla que ens va explicar el cuiner PEP NOGUÈS a una sessió de les que organitza l'espai consum de BONPREU.
INGREDIENTS
100 g de sucre
160 g de farina d'ametlla
4 ous
100 g de crema de llet del 35% de MG
250 g de cireres sense pinyol
ELABORACIÓ
Barregeu tots els ingredients menys les cireres
Fregueu en mantega el motlle i afegiu-hi la massa, al damunt les cireres.
Poseu-ho al forn prèviement calent a 170ªC i deixeu-ho coure uns 20-25 minuts aprox.

BON PROFIT!
Aquest any els ocells ens han guanyat la partida , i n'hem pogut menjar menys que altres anys, ja se sap, la feina del camp, va com va!
De tant en tant vaig a visitar la Dolors i la Núria a la botiga INHALA de Granollers. Venen cafès, tes, galetes, xocolates, essències, bombonets exquísits i tota mena de tassetes, bols, motlles, fondants i ..mil coses mes per poder gaudir de bones sensacions i moments celestials!!! La Dolors i la Núria són l'ànima de la botiga i estan enamorades del seus productes. Els ensenyen amb un ohhhh!!! mmmmmm!!! i tanta passió que caus al trampa !!
Aquí teniu l'ultima adquisicó , una plata de ceràmica , de la casa Emile Henry per fer un claufotis!!
He fet una claufotis amb farina d'ametlla que ens va explicar el cuiner PEP NOGUÈS a una sessió de les que organitza l'espai consum de BONPREU.
INGREDIENTS
100 g de sucre
160 g de farina d'ametlla
4 ous
100 g de crema de llet del 35% de MG
250 g de cireres sense pinyol
ELABORACIÓ
Barregeu tots els ingredients menys les cireres
Fregueu en mantega el motlle i afegiu-hi la massa, al damunt les cireres.
Poseu-ho al forn prèviement calent a 170ªC i deixeu-ho coure uns 20-25 minuts aprox.

BON PROFIT!
divendres, 4 de maig del 2012
BACALLÀ AMB TOMÀQUET
Mireu quina preciositat!! És la nova adquisició
L’he comprat a la botiga Le Creuset de la Roca
factory. És una olleta ovalada de ferro colat i esmaltada de 25 cm i
capacitat 3,2 litres. Molt bona mida !
Per estrenar aquesta olleta he triat un bacallà amb tomàquet.
Ingredients
4 talls de bacallà dessalats
1 ceba
1 pot de tomàquet sencer
2 grans d’all
1 culleradetes de pebre vermell dolç
oli d’oliva
farina
julivert
Elaboració
Poseu l’olla a foc mig baix ( és bàsic per cuinar
amb olles Le creuset), un bon raig d’oli.
La ceba tallada petita i
deixeu-ho coure uns minuts, a continuació el tomàquet triturat o talladet i els
grans d’all també talladets. Deixeu-ho sofregir a foc baix.
Un cop estigui el sofregit afegiu-hi el bacallà i
tapeu-ho. Deixeu-ho coure uns 7 minuts i ja està.
Per sobre si pot posar una mica de julivert.
BON PROFIT !!
diumenge, 22 d’abril del 2012
TORTELL DE TRUFA
Avui per postres he fet tortell de trufa.
Ingredients:
Per la trufa:
500 ml de nata per muntar del 35%
70 g de sucre
200 g de xocolata fondant per postres
una massa de pasta de full
sucre galç per decorar
Elaboració:
Per fer la crema de trufa he seguit la recepta de la thermomix. Barrejar la nata i el sucre 6 minuts a 90ºC i velocitat 2. A continuació afegir-hi la xocalata a trossos i remenar a velocitat 3 fins que s'hagi dissolt tot. Deixar-ho refredar 12 hores a le nevera ( millor la nit abans)
L'endemà estirar la massa de pasta de full i tallar rodones per fer la forma de tortell. Coure-la al forn uns 15 minuts a 180 ºC amb aire. Fins que estigui cuita.
Mentrestant es posa la massa de la trufa dins el vas de la thermomix , amb la papallona a velocitat 3 fins que estigui muntada.
Un cop el tortell estigui cuit i fred es talla per la meitat i es farceix de la trufa, es tapa amb l'altre meitat del tortell i es decora amb sucre glaç per damunt.
Bon profit !
Ingredients:
Per la trufa:
500 ml de nata per muntar del 35%
70 g de sucre
200 g de xocolata fondant per postres
una massa de pasta de full
sucre galç per decorar
Elaboració:
Per fer la crema de trufa he seguit la recepta de la thermomix. Barrejar la nata i el sucre 6 minuts a 90ºC i velocitat 2. A continuació afegir-hi la xocalata a trossos i remenar a velocitat 3 fins que s'hagi dissolt tot. Deixar-ho refredar 12 hores a le nevera ( millor la nit abans)
L'endemà estirar la massa de pasta de full i tallar rodones per fer la forma de tortell. Coure-la al forn uns 15 minuts a 180 ºC amb aire. Fins que estigui cuita.
Mentrestant es posa la massa de la trufa dins el vas de la thermomix , amb la papallona a velocitat 3 fins que estigui muntada.
Un cop el tortell estigui cuit i fred es talla per la meitat i es farceix de la trufa, es tapa amb l'altre meitat del tortell i es decora amb sucre glaç per damunt.
Bon profit !
diumenge, 15 d’abril del 2012
PASTÍS DE MADUIXES I CREMA
Avui per postres he fet aquest pastís. La meva intenció era menjar maduixes amb nata però quan he obert la nevera per agafar la nata he vist que tenia una pasat brisa a punt de caducar-se i he canviat d'opinió. "Ens les manjarem amb crema" he pensat i aquí teniu el resultat.
Ingredients:
Una pasta brisa
Per la crema:
500 ml de llet
100 g de sucre
la pell d'una llimona
un tros de canyella
4 rovells d'ou
40 g de maizena
Elaboració:
He començat fent la crema. Un un pot he posat a escalfar la llet amb el sucre la pell de llimona i la canyella fins arrencar el bull. Dins un bol he barrejat els rovells d'ou amb la maizena i una mica de llet.
Quan la llet ha començat a bullir he apagat el fogó i he deixat uns minuts per acabar d'infusionar. He colat la llet dins el bol dels rovells amb la maizena , ho he remenat bé i ho he tornat a posar al pot per escalfar-ho de nou a foc mig i sense deixar de remenar fins tornar a arrencar el bull. Treure del foc i reservar-ho a la nevera tapat amb film transparent tocant la crema.
Massa: He estirat la massa brisa i l'he posat dins un motlle, l'he punxat i le cuit al forn a 180ºC amb l'escalfor de dalt i baix entre 15 -20 minuts.
Almívar:
He fet un almívar amb aigua, sucre i un raig de llimona .
Muntatge: Dins la massa de la pasta brisa, a temperatura ambient, he posat la crema freda, al damunt les maduixes i les he pintat amb l'almívar perquè brillessin.
Molt fàcil i molt bona!!
diumenge, 12 de febrer del 2012
MELMELADA DE MANDARINA
L'Enric ha arribat de les Terres de l'Ebre carregat amb dues caixes molt grosses plenes de taronges i mandarines.
Ara que la ma dreta ja em permet fe vida normal m'he posat a fer melmelada de taronja i de mandarina.
He agafat el llibre de Melmelades casolanes de la Núria Duran i la Monserrat Roig
Aqui teniu la recepta per fer melmelada de mandarina
Ingrdients:
- 1 kg de mandarines
- 1 llimona
- 1 kg de sucre ( jo n'he posat 750 g)
Elaboració:
Renteu i peleu les mandarines. Talleu les peles a tires molt fines, i els grills a trossets, sense treure el tel que els recobreix.
Aboqueu les tires en una olla i cobriu-les amb aigua freda. Deixeu-les bullir 5 minuts i escorreu-les. Aquesta operació l'heu de repetir dues vegades més.
Poseu en una cassola les tires de manderines bullides, la polpa,el secre i el suc de llimona. Deixeu-ho bullir a poc a poc durant durant uns 30 minuts
La melmelada ja està llesta
Avui el matí he estat capaç de llevar-me d'hora i sortir a córrer a baixes temperatures per poder guanyar-me aquest exquisid esmorzar : pa de nous i panses fet amb la panificadora , manetga i MELMELADA DE MANDARINA, mmmmmm
Acompanyat d'un deliciós te d'espècies d'INHALA!!
Les que han sobrat les he guardat al rebost!
dijous, 19 de gener del 2012
COCA DE LLAVANERES
Aquesta coca l'he fet per celebrar els 18 anys del Jordi. El Jordi no és gaire llaminer i tampoc li agrada la xocolata però és molt alt i té molta gana. Els seus pares li han organitzat una festa i han permès que la tieta portés una coca. Per molts anys Jordi!
Aquí teniu la recepta:
INGREDIENTS
• 2 bases de pasta de full (500
g)
• 75 g de pols d'ametlla
• 100 g de sucre
• una cullerada petita de
Maizena
• un polssim de sal
• ratlladura de llimona i de
taronja
• 60 g de clara d'ou (aprox 3
ous)
• 75 g de pinyons
Ingredients per la crema:
• 400 cc de llet
• 90 g de sucre
• pell de llimona i canyella
• 40 g de Maizena
• 3 rovells
ELABORACIÓ
El
massapà
Mescleu
la pols d'ametlla, la Maizena, el sucre
i el polsim de sal en un bol, afegiu-hi les clares a poc a poc
fins que tingui una textura de puré.
La
crema
Poseu a bullir la llet amb la pell de la
llimona i una branca de canyella, a foc baix perquè es vagi aromatitzant. Un cop
arribi a ebullició, la retireu del foc i la deixeu refredar fins a temperatura ambient.
Per
altra banda, bateu els ous amb el sucre,
la Maizena i una mica de llet aromatitzada. Afegiu-hi la resta de la llet, remeneu-ho i
torneu-ho a posar al foc fins que
espesseixi. Retireu el pot del foc i
deixeu-ho refredar. Tapeu la crema amb un film transparent perquè no es
formi un tel. Farciu la coca quan la crema estigui freda.
Coca
Col·loca una de les meitats
al damunt de paper de forn o silpat. Escampeu-hi la crema pastissera tot
deixant un marge de 1.5-2 cm a tot el volt.
Pinteu el marge amb clara
d'ou i cobriu-ho amb l'altra meitat.
Pinteu el damunt amb el massapà preparat anteriorment, i
espolseu-hi sucre i els pinyons.
Punxeu la coca i poseu-la al forn prèviament escalfat a180ºC durant uns 30
minuts, fins que sigui rossa.
Deixeu-la refredar a
temperatura ambient i a punt per menjar.
BON PROFIT!
dimarts, 3 de gener del 2012
PASTÍS DE TRES XOCOLATES
Per celebrar els 23 anys del Ferran vaig decidir fer aquest pastís de tres xocolates. Era el dia perfecte per fer-lo ja que el Ferran és molt llaminer i li encanta la xocolata.
Aquest pastís l'he vist a molts blogs, ara no m'enrecordo de quin l'he tret. Tenia guarda la recepta per "un dia".
És un pastís molt bonic i molt divertit de fer però jo no el faré més. Tinc comprovat que aquets pastissos que s'hi posa alguns polvos ( de flam, quallada..) no m'agarden. Em va passar el mateix amb el pastís de Ferrero Rocher.
És un pastís molt bonic i molt divertit de fer però jo no el faré més. Tinc comprovat que aquets pastissos que s'hi posa alguns polvos ( de flam, quallada..) no m'agarden. Em va passar el mateix amb el pastís de Ferrero Rocher.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 150g de xocolata negra
• 150g de xocolata amb llet
• 150g de xocolata blanca
• 150g de sucre
• 750ml de nata per muntar
• 750ml de llet
• 3 sobres de quallada en pols Royal
• un paquet de galetes Maria
• 60g de mantega
• un rajolí de llet
Preparació:
Primer fer la base i triturar les galetes. Afegir la mantega fosa, un rajolí de llet i barrejar bé fins que quedi una massa ferma i homogènia.
Estendre bé per tota la base d’un motlle desmuntable d’uns 26cm.
El procediment per cada capa és el mateix:
Xocolata negre
posar en un cassó la xocolata negra trossejada, 75g de sucre, 250ml de llet, 250ml de nata, un sobre de quallada i escalfar sense que arribi a bullir (90º aproximadament) remenant bé perquè no s’enganxi la xocolata (com si féssim xocolata desfeta).
Abocar sobre la base de galetes.
Xocolata amb llet
És la segona capa i es far com abans, però ara amb la xocolata amb llet i 50g de sucre (la resta igual que abans). Abocar sobre la capa de xocolata negra amb compte perquè no es barregin
Xocolata blanca
La tercera capa és fa igual que les anteriors però amb la xocolata blanca i 25g de sucre.
Posar a la nevera i deixar quallar (és millor fer-la el dia abans). Decorar al gust i servir fresqueta de la nevera.
diumenge, 11 de desembre del 2011
BOEUF BOURGUIGNON
Aquests dies de fest he tornat a veure la
pel·lícula JULIA & JULIE i m‘ho he
passat molt bé. La Meryl Streep està fantàstica!!!
Després de veure la pel·lícula les dues “Júlies”
m’han fet venir ganes de fer el : BOEUF BOURGUIGNON!!!
És un
estofat de vedella amb vi negre .
Ingredients:
- 1 kg de carn de vedella per estofà ( jo he comprat el conill de vedella)
- 1 ampolla de 3/l de vi negre bo
- 3 pastanagues
- 1 porro gros
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 3 tomàquets madurs i triturats ( jo els he posat de pot)
- Un tros d’api
- Farina blanca
- Mantega
- Sal
- Pebre en gra
Acompanyament:
- 100 g de bacó fumat
- 300 g de xampinyons
- 300 g arròs blanc, bullit i col·lat.
Elaboració:
Es renten i es tallen petites totes les verdures les pastanagues,
la part blanca del porro, la ceba i la tija de l’api. Es reserven.
Es talla la carn a daus , es sala i es posa
dins una olla juntament amb es verdures
tallades, els dos grans d’all , uns
granets de pebre i tot el vi. Es
tapa i es deixa macerar durant 12 hores a la nevera.
Passades les hores és treu
la carn i es guarda el macerat. La carn s’asseca amb paper absorbent i
s’enfarina. Es fregeix la carn amb
mantega dins d’una paella i es reserva.
Es colen les verdures i es guarda per separat les verdures i el vi .
Es saltegen les verdures dins una olla amb
mantega, s’hi afegeix el tomàquet triturat, la carn i el vi. Es deixa reduir a
foc viu i sense tapar. Passats uns 30 minuts aprox. Es baixa el foc, es tapa i
es deixa coure durant 1hora i mitja.
Fregir a foc lent el baco i reservar.
Netejar els xampinyons, tallar-los en quatre trossos i saltegeu-los en una paella amb mantega.
BON APETIT!!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)