diumenge, 21 de desembre del 2014

Calamars farcit amb gambes

Recordo que aquest plat el feien la meva mare i la meva àvia els dies de grans celebracions, elles , però, els farcien de carn.
Ara he fet aquest plat per celebrar l'aniversari del Ferran i el meu. En aquest cas els he farcit de peix amb les potes , les aletes del calamars i de gambes. 

Ingredients 
6 calamars  mitjanets 
18 gambes per calamars ( 3 gambes per calamars)


1kg de ceba seca
Tomàquet triturat

Elaboració 
- netejar molt be els calamars. Tallar ben petit les aletes i les potes i reservar. 
- Pelar les gambes. Reservar el cos.
- fregir els caps  i les closques en una paella amb una mica d'oli i colar amb el colador xinès per aconseguir tot el suc de les gambes. ( jo ho he fet amb la thermomix que va molt bè)
- Dins una olla amb un bon raig d'oli d'oliva  sofregir tota la ceba tallada ben petita  i a foc lent fins que estigui ben caramelitzada ( molt a poc a poc)
- agafar un parell de cullerades de la ceba  i posar-les dins una altra cassola , afegir-hi un parell de cullerades del suc de les gambes , dues cullerades de tomàquet triturat. Deixar coure 10 minuts. Afegir-hi les cues i les altes dels calamars tallats ben petits coure-ho uns 5 minuts . Afegir-hi les gambes pelades i talladtes i coure un parell de minuts. Tapar i deixar que es refredin.
- Afegir un parell de cullerades de tomàquet  a l 'olla on teníem la ceba caramelitzada, el suc de les gambes i un raig de vi blanc i que vagui coent poc a poc.
- Farcim els calamars amb el farcit que ja tenim a temperatura ambient procurant no omplir-los del tot  perquè el calamars quan es cou s'enconxeix i es podrien trencar. Els tanquem amb un escuradents .
- Posem els calamars dins l'olla on hi tenim el sofregit  ho tapem i els deixem coure durant uns 30 minuts. A mitja cocció els girem.
- Es aconsellable fer aquest plat a la vigília. Queda més bo! 
Ès deliciós!
Prepareu unes bones llesques de pa! Jeje



1 comentari:

  1. Ostres, m'acabo de llevar i ja faig salivera, quina bona pinta!!!
    Per molts anys i que passeu unes bones festes!

    ResponElimina