dissabte, 4 d’abril de 2015

MONA DE PASQUA

ÏHe fet dues mones de pasqua. Si, si ..dues. Una de mantega i l'altra de "yema".
Ho he fet tot amb la Thermomix ( és una joia!) i he seguit diferents receptes del llibre "Reposteria y pasteleria".

La de "yema"



La de mantega



He començat fent els dos pa de pessic 

Ingredients per dos :
4 ous mitjans
320 g de sucre
190 g d'oli
190 g de llet
320 g de farina de rebosteria
1sobre de royal

Elaboració.
Primerament posem la papallona, els ous i el sucre 6 min 37ºC velocitat 4.
Acabat el temps, tornar a programar 6 minuts mes a la mateixa velocitat i temperatura.
Sense obrir la tapa afegir-hi l'oli i la llet mesclar 6 seg a velocitat 2 
Afegir la farina  amb el royal i programar 15 segons a velocitat 2
Treure la papallona i acabar de barrejar amb l'espàtula.
Repartir la massa en dos motlles de 22 cm i al forn a 180 ºC durant 25minuts.



CREMA DE MANTEGA:
100 g de llet
120 g de sucre
350 g de mantega
3 cullerades de cacau en pols 

Posa la papallona i afegeix la mantega a temperatura ambient , la llet i el sucre . Programa 3 minut a  vel 4. Treu la meitat de la pasta i amb l'altra meitat afegeix-hi cacau en pols i programar 30 seg  a vel 4 

A la meitat hi he posat melmelada de taronja que en tenia feta. L'he adornat amb les dues mantegues i el micos .
       

CREMA DE "YEMA"
100 g d'aigua
150 g de sucre
6 rovells d'ou
1 cullerada d'aigua

Posa l'aigua i el sucre dins el vas Tx i programa 15 min temperatura varoma velocitat 1 sense posar el "cubilet" perquè s'evapori bé l'almívar. Treu el vas de la màquina i destapa'l.
En un bol posa-hi els rovells i la cullerada d'aigua i bata'ls amb un a forquilla.
Afageix-hi l'almívar sense deixar de remenar, quan ja s'hagi incorporat tot l'almívar posa la papallona dins el vas i tira-hi tota la mescla, 15 minuts a 90ºC velocitat 


            


 
La mona de yema l'he dividit en dos talls i en cada un hi he posat melmelada de poma que tenia feta.  La cobertura l'he fet amb la crema de yema i les ametlles triturades pel voltant. Le decorat amb fruita confitada i ou de xocolata .


M'ha agradat molt fer les mones. Ha sigut entretingut però m'ho he passat molt bé.
Després de menjar aquestes mones!!.... haurè de fer uns dies de bondat i molt i ... molt exercici !!!

BON PROFIT!!

16 comentaris:

  1. Quina gran pastissera. T'han quedat genials! Jo també les faré com tu aquest any, de mantega tipus Sara i l'altre de iema. De moment ho tinc tot preparat i he fet les bases. Demà toca muntar-ho tot, a veure com em queden. Espero que almenys quedin la meitat de bones que les teves. Artista!

    ResponElimina
  2. mantap bos buat infonya dan semoga bertambah sukses

    ResponElimina
  3. makasih gan buat infonya dan semoga bermanfaat

    ResponElimina