diumenge, 24 de març de 2019

Pastís Sara

Per celebrar els aniversaris del mes de  febrer vaig fer dos  pastissos  Sara. La recepta és del curs de pastisseria de la MIREIA CARBÓ. 










Ingredients:

- Per al pa de pessic:
  • 4 ous
  • 125 g de sucre
  • 125 g de farina
  • ratlladura de mitja llimona
- Per a la crema de mantega:
  • 200 g de sucre
  • 50 g d'aigua 
  • 4  rovells d'ou
  • 250 g de mantega a temperatura ambient
- Per a l'almívar:
  • suc de mitja llimona
  • 100 g de sucre
  • 100 g d'aigua mineral
- Per a decorar:
  • ametlles filetejade

Preparació:

- Per al pa de pessic:

El pa de pessic és millor preparar-lo el dia abans.
Es preescalfa el forn a 180ºC  amb air
En un bol, es baten els quatre ous juntament amb el sucre, fins que quedi una massa blanquinosa i espumosa.
A continuació, afegeix poc a poc, la farina tamisada, i la raspadura de llimona tot barrejant-ho amb cura per tal que no es desmuntin els ous.
S'aboca en un motlle untat amb mantega (de 20 cm de diàmetre). 
Es cou al forn a 180ºC  durant uns 30 minuts (fins que l'escuradents surti net).



- Per la crema de mantega:

Posa l'aigua i el sucre en un cassó al foc. Deixa-ho bullir durant 3 o 4 minuts fins aconseguir un almívar a 117ºC

Aboca l'almívar en forma de rajolí sobre els rovells sense deixar de batre amb les varilles elèctriques (kitchenaid)

Seguir muntatnt fins que es refredi l'almívar i els rovells quedin ben esponjosos
Incorpora la mantrga de mica mica i batre fins que quedi ben homogeni. Reserva.


- Per a l'almívar:

Barreja l'aigua amb el suc de llimona i el sucre posa-ho al foc deixa-ho bullir durant uns minuts. 

Si voleu s'hi pot afegir una mica de licor (Cointreau) unavegada fred. 


-  Muntatge:

Per al muntatge, es divideix el pa de pessic en 3 capes del mateix gruix.
S'empapa cada capa de pa de pessic amb un xic de l'almívar. 

A les dues capes del mig pots posar-hi melmeleda d'albercoc, o crema de mantega o una de cada, però a  la del damunt i els laterals s'ha cobrir de crema de mantega. 

Ha de quedar ben cobert de crema de mantega ben allisada.

Tira per damunt l'ametlla filatejada i torrada fins que quedi ben recobert. 


Bon profit!






 Feliç aniversari!

3 comentaris: