dissabte, 5 de gener del 2019

FLAM DE TARONJA

Per postres del sopar de Cap d'any  vaig fer flam de taronja. No he fet cap foto dels flams ( em sap greu) però escric la recepta. igualment.
Varem celebrar-ho a la Molina juntament amb uns bona amics.  Aquestes fotos són de la taula parada, e l'excel·lent amanida d'alvocat i gambes que va portar la M. Àngels i la brotxeta de fruita de la Isabel.
Aquesta recepta l'he tret del llibre "LA MÀGIA DE LA CUINA" de la GRAN CARME RUSCALLEDA i dibuixos de Pilarin Bayés


INGREDIENTS
1 l de llet
1 branca de canyella
4 taronges
6 ous
2 rovells
200 g de sucre blanc

PER CARAMEL·LITZAR 
150 g de sucre blanc
80 ml d'aigua
15 gotes de llimona

ELABORACIÓ
  1. Per fer el caramel poseu al foc un cassó amb tots els ingredients fins aconseguir un caramel fosc. Repartiu-ho a les flameres o vasets i reserveu-ho a temperatura ambient. 
  2. Peleu la superfície de les taronges, el màxim de prim que poguem , nomès us  interessa la part de color taronja.  Reserveu
  3. A dins un pot feu arrencar el bull de la llet amb la branca de canyella. Apagueu el foc afegiui-hi la pell de la taronja, tapeu i deixeu infusionar durant 20 minuts.
  4. Mentrestant acabeu de pelar la taronja , separeu els grills i deixeu-los ben polits i tallats a daus.
  5. En un bol mescleu  molt bé els ous, els rovells i el sucre. Afegiu-hi la llet infusionada  i remeneneu-ho tot junt i coleu-ho . 
  6. Repartiu a cada flamera els trossets de grills de taronja  i afegiu-hi la mescla del flam.
  7. Prepareu les flameres dins un recipient per fer el bany maria. 
  8. Coueu-ho al forn ben calent a 160ºC durant 30 minuts. 
  9. Traieu del forn. Deixeu refredar i poseu a la nevera 



Amanida d'alvocat i gambes



Brotxetes de fruita




1 comentari:

  1. Hola,
    Bon any!.
    Menys mal que encara que no tinguis fotos comparteixes la recepte... prenc nota.
    Noia, a mi m'ha passat igual amb el cochinillo i els canalons.
    No em va donar temps de fer fotos i veig que no passa res, que queda molt bé igualment.
    Vaig veure un blog, que no he trobat de nou, que tot eren receptes sense fotos i "stava stupendu".
    Salutacions :)

    ResponElimina